Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niezmienność

Czy to może tak boleć?
Czy miłość musi taka być?
Czy łzy kiedyś się skończą?
Czy można pokonać śmierć?

Dłoń przy dłoni,
Policzek przy policzku,
Usta przy ustach,
Ciało przy ciele.

Śpi – wiecznym snem uśpiona.
Czeka – nadzieją ośmielona.
Milczy – przeklęta przez słowa.
Kocha.

Śpi – przez żal do snu ukołysany.
Czeka – sensu życia pozbawiony.
Milczy – przez łzy niezdolny do mówienia.
Kocha.

Lecz czy to coś zmienia?

14 685 wyświetleń
119 tekstów
5 obserwujących
  • vikkka

    25 January 2014, 15:22

    Myśli splatane myślami ...ładny wiersz

  • Janya

    24 January 2014, 23:55

    Ładnie napisane przemyślenia;))