Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Czy puls płynie,
Czy nie płynie,
Serce zawsze we mnie bije.

Mam swój rozum.
Niekoniecznie dobrze myśli,
Lecz na szczęście
Bije we mnie zawsze serce.

Czy go słucham,
Czy nie słucham,
Serce zawsze słusznie prawi.

Mam swe nogi.
Niekoniecznie prawidłowo zaprowadzą
Tam gdzie leży moje szczęście.
Zawsze kierunkowskaz wskaże serce.

Czy mi mówi,
Czy nie mówi,
Serce się do głupca czubi.

Mam swe ręce.
Niekoniecznie pomoc niosą,
Nawet dużo grzechu czynią.
Zawsze odpuści mi serce.

Tylko jemu ufam.
Tylko jedno mam.
Tylko jego nie doceniam.

6322 wyświetlenia
39 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!