Menu
Gildia Pióra na Patronite

O niebie, leżąc na glebie

Co można napisać o niebie
Które wszytko widziało
Z perspektywy leżąc na glebie
Gdy się mniej żyło niż pracowało

Co można napisać o czasie
Nie wiedząc kiedy się zaczyna
Każdy na zegarku zna się
I wie która jest godzina

A to niebo za horyzontem
Gdy tam pójść się nie kończy
Jak koń ucieka przed homontem
A ja jak ten pies gończy

Nie wiem za czym tak pędzę
Pieniądze, kasa, wystarczy tyle
by spokojnie żyć,, pogonić nędzę
Świat uważa inaczej, może ja się mylę

103 442 wyświetlenia
1204 teksty
141 obserwujących
  • fyrfle

    2 August 2018, 09:36

    A temu niebu trzeba dać szansę, które jest, gdy wyjdziemy na balkon, do ogrodu, otworzymy szyberdach.
    Wiersz do refleksji i zrozumiały, co jest bardzo cenne.

  • 1 August 2018, 11:59

    mój znajomy mieszka w Irlandii
    teraz szuka nowej pracy, 3 dni w tyg zupełnie wystarczy mu na życie, reszta czasu na spełnianie się
    kupił tokareczkę do drewna, łowi ryby, na ogrodzie ma małą szklarnię z ziołami, wędzarnię własnorecznie wykonaną, ze wsi przywozi mleko i ma pyszny ser, śmietanę i masło prawdziwe....
    jest SZCZĘŚLIWY
    odnalazł swój kawałek nieba na ziemi