Menu
Gildia Pióra na Patronite

można

czy można kochać prawdziwiej
doroślej niż wtedy, kiedy motyle wirowały w brzuchu
i w sercu i w głowie
każdym spojrzeniem paliły przeszywały
kiedy potrafiły płynąć jeszcze łzy
że nie tak że nie wychodzi

czy można kochać doroślej
bardziej niż w te letnie godziny
spędzone gdzieś na skraju rzeczywistości
zatraceni w słońcu
tak bardzo uwięzieni w sobie, ugrzęźli

czy można kochać pełniej
bez klapek na oczach
nie skupiając się tylko na sobie
celebrując obecność jakoś tak inaczej
może mniej doniośle, nasze sacrum

czy można kochać bez tego słowa
uwierz mi, jestem pewna że tak właśnie mnie kocha
potrzebuje tylko czasu a może znów się boi
że ono wszystko zaprzepaści
tak ciężko je cofnąć gdy tyle znaczy

można tak kochać
jeśli to jeszcze miłość
przyczajona gdzieś na granicy między nocą a...
"uwielbiam na ciebie patrzeć, kiedy jesteś szczęśliwa"
- ja wiem

8077 wyświetleń
76 tekstów
11 obserwujących
  • magdzia0108

    18 February 2014, 22:36

    Cudowny wiersz przepełniony uczuciem-czyli takie jak lubię najbardziej ;) Pozdrawiam serdecznie!