Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tęsknota

Czym jest tęsknota?
Czymś ważnym, czymś istotnym?
Tęsknotę dzielimy na tęsknoty różne..

Tęsknota za domem, gdy jest się daleko..
Tęsknota za miłością, gdy ona się kończy..
Tęsknota za rozmową, gdy jej brak..
Tęsknota za dzieckiem, gdy dorasta i wyjeżdża..
Tęsknota za deszczem, gdy panuje susza..
Tęsknota za przyjacielem, gdy nie ma dla nas czasu..
Tęsknota za piciem, gdy dusi pragnienie..
Tęsknota za snem, gdy jest nakład pracy..

Lecz jest też jeszcze jedna tęsknota..
Tęsknota nieodwzajemniona.
Tęsknota, której czasami doświadczamy.
Niekoniecznie każdego dnia.

73 982 wyświetlenia
779 tekstów
22 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!