Menu
Gildia Pióra na Patronite

Choroba

Czy kiedykolwiek przewidywałeś,
że najbliższa Ci osoba,
którą znałeś,
będzie fatalnie chora?

Przestanie jeść,
prawidłowo funkcjonować,
zdrowo myśleć;
będzie od Ciebie uciekać..

Zacznie Cie poniżać,
traktować jak ziele,
które można deptać,
i wyrywać mu korzenie.

Zakopie wrażliwość,
zapomni o miłości,
za kamieniuje radość.
przestanie współczuć.

Nie będzie umiał zapanować,
nad uczuciem pustki,
która zacznie go wypełniać,
doprowadzając do klęski.

Będzie rozmyślać,
nad planem ucieczki,
aby napełnić,
kamień, którym się stał.

Tak, zaprzyjaźnił się z alkoholem.

2708 wyświetleń
35 tekstów
3 obserwujących
  • Zemsta

    15 April 2012, 08:17

    Będę się starała, jednakże nie wiem dlaczego jest tak, że własnej rodziny nie słucha, a obcych wysłuchuje. Ale trzeba z tym żyć i pomagać tej osobie, nigdy nie można jej zostawić, bo sama z tego nie wyjdzie.
    Dziękuję, mam nadzieję że mi się uda.

  • Archangel_Marco

    15 April 2012, 01:26

    Ja... ja wiem, jakie to upiorne, gdy tak bliska osoba... zostanie zabrana przez alkohol. Dlatego nie odważę się dać minusa, mogę Ci tylko współczuć.

    I życzyć tego, byś też dała radę go wyciągnąć z wódy.