Menu
Gildia Pióra na Patronite

List Do Wnętrza.

Czy dam radę
światu
na przeciw
i wam...
o pomoc zawołam
lub wrzasnę
z bezsiły
splunę w twarz
niegodziwością swoim
i dotknę
serca krystalicznie czystego
zanim sczernieje znów
zblaknie
i trafi
w krainę zapomnienia...

Szepnę tobie do ucha
duszo ma
wypełniona
pełnią dobra
bądź
pustą
na zło świata
bądź
i pochłaniaj
wpływom niepodległa
do ideału dąż
lecz nigdy
ideałem bądź
nie spocznij na laurach
mając już wszystko
i tak niewiele
pragnij
co warte
- to tylko.

81 752 wyświetlenia
826 tekstów
102 obserwujących
  • scorpion

    27 October 2013, 16:32

    Cieszę się, że mogłem pomóc :)

  • czarna mamba

    27 October 2013, 10:36

    hhmm bardzo mi zasmakował do mej kawy :)pozdrowka