Menu
Gildia Pióra na Patronite

dałbyś radę być kotwicą

czy dałbyś radę
być kotwicą

tonąć w płaczu
łez najbliższych

w ręku z połamaną tablicą
cierpienia nie zdradziwszy?

czy dałbyś radę
życie kotwicy wybrać

upadać na dno w bezruchu

trzymając ich na górze
twarz nową przybrać

ich nadziei na łańcuchu?

i czy dałbyś radę
nie do statku przyczepionym

już zawsze pozostać
trochę w sercu podniszczonym?

7456 wyświetleń
85 tekstów
17 obserwujących
  • 11 May 2014, 19:16

    Uderzył we mnie ten wiersz, po przeczytaniu kilku "łatwych i miłych" jego wydźwięk jest przytłaczający.
    To dobrze, nie nudno.
    Pozdrawiam!

  • RozaR

    11 May 2014, 18:50

    Dobre - godne głębszej refleksji.