Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bzdura.

Czy było warto
człowieku marny
czy była warta mądrość
i czy szczęście było warte
smażenia się w piekle?

Czy wolność
słowa i czynów rozsądnych
a nawet myśli
warta była
tego by się w piekle smażyć

A gdybyś się powściągnął
przed pokusą powstrzymał
i z zasadami w zgodzie żył
mógłbyś wiecznie szczęśliwym być
mógłbyś ze mną żyć

81 586 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!