Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czuję Twoje serce,
ostatnim tchnieniem bijące,
splamione krwią ręce,
po twarzy łzy spływające...

Czuję Twój smutek,
co duszę Twą rozdziera
i znam przykry skutek,
co postać śmierci przybiera...

Czuję Twój strach,
znam ten stan bezsilności,
gdy w życiu krach,
bo sam płakałem z miłości...

24 368 wyświetleń
215 tekstów
222 obserwujących
  • kati75

    24 May 2018, 08:40

    szczere słowa w wierszu powodują ciarki!!ostatnie wersy kwintesencja piękna

  • Pytia

    16 April 2011, 17:34

    ..i ja poczułam jak Twe słowa dotykają mego serca....

  • PetroBlues

    30 March 2011, 08:36

    Ech...a kto nie płakał z tego powodu...jedni z rozpaczy drudzy ze szczęścia ale każdy ronił łzy:))

  • Żelek

    27 March 2011, 21:14

    Dziękuję Ci Joanno za te ciepłe słowa. Udanego tygodnia życzę.

  • Nutka67

    27 March 2011, 20:21

    Rozczulił mnie, zabieram do zeszytu.
    Pozdrawiam.