Menu
Gildia Pióra na Patronite

Homo sum

Człowiek żyjący by istnieć - myśli
Człowiek żyjący by istnieć - działa
Człowiek żyjący
I również wierzący

Człowiek wierzący by czcić - ufa
Człowiek wierzący by czcić - słucha
Człowiek wierzący
I również stworzony

Człowiek stworzony by kochać - tęskni
Człowiek stworzony by kochać - czuje
Człowiek stworzony
A jednak zrodzony

Człowiek zrodzony by być - rozumie
Człowiek zrodzony by być - pragnie
Człowiek zrodzony
A jednak martwy

6319 wyświetleń
39 tekstów
2 obserwujących
  • RozaR

    26 June 2017, 22:37

    No jest to jakaś koncepcja .