Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kot Dziwak wśród owiec

Człowieku, wyższa istoto
Już tylko wzrostem
Stworzony do wyższych celów
Niż żreć i polerować tyłek
Aby błyszczał bardziej
Niż u innych
Czemu karcisz kota,
który chce żyć ?

On w swej kociej prostocie
Nie zatracił iskry życia
I wyciska z niego
Sto procent normy

Choć zszedł
właśnie z drzewa
Nie uważa,
że pochodzi od małp

A ty człowieku jesteś,
klonem w stadzie baranów
z owcy Dolly
I gdy mówisz o kocie
jest inny i dziwak
to brzmi dumnie

Kot
Nie daje się postawić
Na półce, w pańskiej pozie
Jak rzeźba,
obok złotego cielca
Chce żyć ...

103 384 wyświetlenia
1203 teksty
141 obserwujących
  • fyrfle

    16 December 2016, 14:37

    Mądry tekst adwentowy, wręcz powinni z niego księża zżynać temat na rekolekcje.