Menu
Gildia Pióra na Patronite

[gęsto]

Często myślę o tym wyrażeniu "zaczerpnąć powietrza". Oznacza ono, że idzie się gdzie indziej, żeby je znaleźć. Oznacza dosłownie: w miejscu, w którym jestem, duszę się.
- David Foenkinos

najpierw jest niejasne uczucie,
że trzeba wyjść. ale nikt nie zatrzymuje
wskazówek. dłonie pozostają puste.
cisza bliska. wzrok odsuwa się do przeciwległej
ściany. na wszelki wypadek są też okna
na oścież. można otwierać duszę.
by zobaczyć, że i to nie wystarczy.

więc nadużywa słów. butelek. może nawet
papierosów. a kiedy już jest pewnym
że nie ma do czego wracać. zamykają się
za nim drzwi. sz(t)uka powietrza.

146 971 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • awatar

    24 June 2013, 19:36

    dobrze opisany stan