Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zatrzymane

często gubisz się we mnie, niecierpliwie
zostawiając skrawki jak babie lato
na dobranoc jesieni. i inne to złudzenia,

gdy ukryty czekasz za mgłą, która nie pozwala
widzieć twarzy, bo myśli wtedy bledną
i nie mogę przywoływać koloru twoich źrenic.

wtedy boję się każdej nocy, którą zabierasz
na pożegnanie. w niej usta jak nieme
rozgwiazdy wyrzucane na brzeg czerni.

53 627 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Julka 10

    7 May 2012, 21:36

    Kiedyś wystarczył...plus, a teraz trzeba Ludziom głowę zawracać, by czytali każdy dodany komentarz, jak tu na wszystko czasu...brak :):):)
    Wybacz więc, że znowu...jestem :):):)