Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozgoryczone serce

część #1
~~~~~~~

Rozgoryczone serce oraz samotność
daje nam o sobie znać nocami, która
nie pozwala o sobie zapomnieć,
mimo prób i starań nie przestaje nas dręczyć,
prosi o odrobinę miłości, która gościła w sercach obojga osób.
serce ciemne i ponure proszące o otwarcie go nim zostanie zamknięte na zawsze swojej otchłani rozpaczy oraz smutku.
Tik tak, tik tak głucha ta cisza powtarzająca się bez wytchnienia, oczekująca na trochę więcej czasu..

Tik tak, tik tak...

Sekundy przepadają, minuty mijają, godziny przemijają, dni uciekają, tygodnie wyniszczają... miesiące wiszą na nie odkrytym horyzoncie, które zbliżają się nieubłaganie, niosące żniwo zgubionych serc nad którymi kończy się ich delikatny żywot niosący tylko śmierć, rozpacz oraz potępienie... na wieki..

Tik tak, tik tak...

~ Marcel.W

1067 wyświetleń
24 teksty
1 obserwujący
  • krysta

    27 June 2015, 17:51

    smutny wiersz...z nadzieją lżej, życzę jej...
    pozdrawiam.