Menu
Gildia Pióra na Patronite

.

Czerwony, nie krwisty-
Uśmiechu urok zaś mglisty
Jeden kolor
A tyle się zmienia
Białe wspomnienia
Jak ukryte marzenia
Czarny płaszcz okrywa trud
A wszystkiego jak w brud
Brak konsekwencji
Brak jasnego myślenia
Tylko czarne,
Czarne płaszcze
Zakrywają ludzkie pragnienia
I choć dobry uczynek
Nic to nie zmienia
Szczerzy jak roboty
A w sercu kołatające się młoty
Lekko to nie przyjdzie
Bo za długo się cofa.

213 wyświetleń
6 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!