Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieśmiałość

Czemu gonisz mnie,
gdy schodzę ci z oczu
Nie naciągaj kuszy słów
I nie strzelaj w plecy

Jestem przecież powietrzem
Przyjmuje kształt naczynia
Mogę być niewidzialny,
ale ściśnięty uciekam z hukiem

Wolny jak wiatr
I znudzony wędrówka
Z kąta w kąt
Osiadam jak pył

Mam płoche oczy
Uciekają, gdy czują wzrok
Jakby uciekały przed wyrokiem ,
że jestem nikim

103 445 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • awatar

    27 February 2014, 13:24

    dobry tekst

  • szpiek

    22 February 2014, 17:23

    I co mam napisać ... ? ;)
    Wielkie dzięki !

  • 22 February 2014, 13:22

    ładny

  • giulietka

    22 February 2014, 10:27

    Piękny portret duszy...