Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przypomnij mi

Czemu Ciebie tu teraz nie ma?
Właśnie teraz...
Przecież twój oddech daje mi życie
Odchodzisz i mi je zabierasz..
Bez Ciebie wszystko traci swą wartość
Te słowa...
Wyznania...
Jakby ta kartka była pusta
I nigdy nie zapisana
Wiem, że znów przyjdziesz
I te słowa znów tu będą
Staną się rzeczywiste
Ale teraz
Przechodzi przeze mnie cień smutku
Tęsknoty
I nie widzę nieśmiałych słów "Kocham Cie"
Na tym papierze
Mimo, że to ja je napisałam
Lecz bez Ciebie nie mam na to dowodu
Nikt nie ma...
Przyjdź i przypomnij mi kolejny raz,
że mnie kochasz, a ja kocham Ciebie...

1457 wyświetleń
22 teksty
1 obserwujący
  • awatar

    14 August 2010, 21:19

    W tym wierszu coś czytam, pozdrawiam +

    /nadmiar spójników, zaimków, przedimków zdecydowanie utrudnia doczytanie się tego właśnie co jest wierszem odczuwanym z nutką poezji/ na przykład

    Odchodzisz i mi je zabierasz..
    Bez Ciebie to wszystko traci swą wartość
    Te słowa...