Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czekam...
Jutra z przed dni kilku
co ukradło zapach roztańczony.
Snu spokojnego myśli rozkojarzonych,
wiatru pod powiekami co osuszy lawinę kropli rozczarowanych.

Czekam...
Na Twoje dorastanie,
bezszelestne naszych dróg skrzyżowanie,
moją noc, a Twój poranek.

Czekam...
Tuż za rogiem mej tęsknoty,
na mecie decyzji podjętych,
za bramą Piekieł, przed drzwiami do Raju.

Zaczekam...

78 899 wyświetleń
936 tekstów
120 obserwujących
  • Bogdan Z

    19 January 2012, 05:13

    Snu spokojnego myśli rozkojarzonych,
    wiatru pod powiekami co osuszy lawinę kropli rozczarowanych.
    mmmmmmmmmmmm :) CUDOWNIE :)

  • 26 October 2011, 12:51

    Piękne,
    siła, której czas nie pokona...

    Grzegorz ma rację, czasem lepiej małymi krokami iść do przodu,
    niż trwać w bezruchu obrastając pajęczynami...
    Ale serce zwykle rad nie słucha...
    Pozdrawiam :)

  • Irracja

    26 October 2011, 06:54

    ... czekanie to wielka sztuka,lecz czasem bardzo zwodnicza gdy czeka się na tego który też czeka,,, a wystarczy często zrobić kilka małych kroków,,, jakiś gest, bezpośrednio zrozumiały...

    :-(