Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oczekiwanie

Czekałam cały dzień.
Nie pojawiłeś się.
Nie napisałeś.

Dla mnie minęło z pięć wieków,
A Tyś pewnie nawet nieświadomy.
Zalatany w swej pracowitości.
Jak zawsze.

Czekam i nie mogę spać.
Cisza uderza niczym dzwon moje myśli.
Rozdziera na kawałki i każe krążyć.
Po orbicie głowy.

Przyśniłeś mi się za dnia.
Zasypując wiadomością, żeby wszystko rzucić.
Że chcesz, że też pragniesz.
Że dobrze. Taki szczęśliwy.

Po przebudzeniu byłam gotowa spakować się.
Pojechać. Nie było jednak żadnej Twej odpowiedzi.
Czekałam dalej, licząc z nerwów każdy okruch na poduszce.
Nie pojawiłeś się. Zapracowany. Zabiegany.

Wciąż czekam...

6459 wyświetleń
65 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!