Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przetarte oczy dali

Czas zabrać serce
do pociągu marzeń
wysiąść nad morzem
i dać językom fal
oblizać stopy obolałe

To nic że brudny jest kibel
za fornirowymi drzwiami
a kiedy otwierasz klapę
to można liczyć podkłady mijane

Noc zamyślona w oknie
odbiciem twarzy
porozrzucane jak odczucia latarnie
w czarnym pejzażu zabłąkane

Z tego pociągu wysiada się
i słyszy mewy rozdarte
słońce za chmurami milczy
lecząc dusze złamane.

127 803 wyświetlenia
1426 tekstów
95 obserwujących
  • giulietka

    6 October 2016, 13:53

    Podróż nad morze, a może wgłąb siebie...
    Jak zwykle pełno tu fotografii, pocztówka z wyprawy:)