Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zło Oswojone

Czasy dawne-wieki stare,
ciemne,piękne,pełne chwały
które miały plamy białe,
swe sekrety pochowały.

Czy nas czas też je posiada?
Czy już nasz schodzi chwała?
Czy skrywamy tajemnicę,
która czeka na odkrycie?

Ta epoka ..ciągle młoda!
biega skacze,
niczym woda,
spadająca do strumienia
w którym dzień się szybko zmienia.

Tu jeden Bóg ma wiele bóstw.
Wiedza zabiera uczonym mózg.
Muzyka warstw ma czasem za wiele,
Tu zdradzić mogą cię przyjaciele.

Co to za wiek,szaleńczy tak!
Pełny skrajności i piekła bram?
Tak nowoczesne,że opóźniony
i same doją się nawet krowy.

Nic tutaj nie ma i wszystko jest.
Wolność to taki w kagańcu pies,
co się wyrywa i miota wściekle,
a wtedy nigdzie nie jest bezpiecznie.

Niby mamy prawo ,
które nasz ogranicza.
Dusza człowieka umiera
będąc jeszcze za życie,
wplątany w grę ,wyboru
drogi, od której bolą
nie tylko nogi.

I tak się rozkręca,rozkręca,rozkręca ciągle!
Epoka gna...Zatrzymaj Boże
tych szaleńczych ludzi,którzy niszą siebie
i pogrążają tą piękną Ziemię!

Wieki Nowe-czas chaosu.
wszystko tu jest kwestą Losu.

11 235 wyświetleń
143 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!