Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kartka z kalendarza

Czas w drodze
Z krokami w kolejne jutro
Jakże znamienne...
Kolejny rozdział czasu
2018
Puste jeszcze strony
Do zapisania historii
Świata
I Nas
Niech będzie to opowieść
Z Miłością Wiarą i Nadzieją
W rolach głównych
A cała reszta odnajdzie
Należne miejsce
Na torowisku naszych losów
Da moc do stawiania pewnych kroków
Na ścieżkach naszego życia
Niech trwa w nas melodia
Co unosi serce ponad bezkresem
Tego co nieprzewidywalne...
Niech dobro zwycięża
Marność dnia
Niech iskrzy hart ducha
By z sercem nieść codzienność
Z wiarą i mocą zaklętą w uśmiechu
Wiernego spojrzenia w Niebo
I ufności pomimo i wbrew...
Rzeka czasu niech zaniesie Nas
Do kolejnej przystani
I tak powieczność
Z upływem każdego dnia
A tam już czas nie ucieka
A tam czeka tyle jeszcze pustych ramion
Tęskniacych serc...
Bezpiecznej drogi do kolejnego spotkania

Piękna nadziei i siły
Każdemu według potrzeb...

19 404 wyświetlenia
295 tekstów
23 obserwujących
  • kati75

    3 January 2018, 10:38

    piękny wiersz;)uśmiech zostawiam:-)

  • 1 January 2018, 14:38

    Zgadzam się z Elą, z Mirkiem też. :)
    Niech Ci się stanie.
    Prawdziwej miłości w Nowym Roku. :))
    Piękne słowa.
    :))

  • Naja

    1 January 2018, 02:59

    Nich, niech... stanie się !!! Każdemu według potrzeb, pragnień i oczekiwań...
    Wszystkiego Spełnionego :-)))

  • fyrfle

    31 December 2017, 18:30

    Tobie również, że tym, że nie powinny się spełniać złe potrzeby, egoistyczne, wynikające z dewiacji seksualnych, religijnych, światopglądowych. Chrońmy co sensowne, zmieniając w tym to co przeciw normalnemu człowiekowi.