Menu
Gildia Pióra na Patronite

CZAS WSPOMNIEŃ

Czas omija miejsca, które wspominamy,
każdy z nas niemało takich wspomnień ma.
Gdy do ulubionych miejsc w myślach wracamy
to, co jest przeszłością wciąż od nowa trwa.

Dzieciństwo i młodość, radości i smutki,
to, co było wczoraj, historie sprzed lat,
sprawy nasze wielkie oraz te malutkie
- taki nasz prywatny w wyobraźni świat.

Najbliżsi, rodzina oraz przyjaciele,
zdjęcia - te najnowsze i sprzed wielu lat,
to, co nas łączyło, a nie to, co dzieli
- w sercu utrwalony naszych wspomnień ślad.

8960 wyświetleń
33 teksty
2 obserwujących
  • 2 March 2010, 19:42

    Bardzo fajnie dobrane słowa, do tego uroku dodają rymy :)