Menu
Gildia Pióra na Patronite

czasem w Twoim domu bywa chłodno
jak cynamon próbuje się wcisnąć w każdy kąt
gdy pachnie u Ciebie dorosłością
wtedy moje serce wypada z rąk

spada jak kanapka z masłem
na dywan z okruchami z całego roku
nawet łez nie pamiętam
bo czasem płakało się bez powodu

gotujesz zupę z wczorajszych spraw
by nakarmić nimi niewyremontowane ściany
a moje serce spokojnie czeka pod dywanem
niewpisane w żadne zmęczone plany

28 169 wyświetleń
259 tekstów
3 obserwujących
  • giulietka

    11 December 2015, 09:24

    ciekawy

  • fyrfle

    11 December 2015, 09:11

    zupa z wczorajszych spraw - lubię woń trupów.

  • 11 December 2015, 05:07

    Dobry wiersz na konkurs tekstów o niczym.