Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spokój ducha

Czasem trzeba zgubić miłość
żeby wiedzieć ile znaczy
czasem lepiej jej nie znaleźć
by nie trafić w wir rozpaczy.

Póki w sercu Twym mieszkałem
nie musiałem szczęścia szukać
teraz błąkam się bezdomny
pragnąc choć spokoju ducha.

To podobno kwestia czasu
poza Tobą znaleźć życie
i poskromić dzikość serca
które wciąż Cię pragnie skrycie.

czerwiec 2015
(z inspiracji Above & Beyond – Peace of Mind)

28 083 wyświetlenia
253 teksty
34 obserwujących
  • Eneida

    9 July 2015, 22:27

    Prawdziwej miłości czas nie zniweczy...
    Piękny wiersz :)

    od Bromba
  • Odys syn Laertesa

    9 July 2015, 16:13

    Dziękuję onejko i Tobie nicolo za zrozumienie. Pozdrawiam :)

  • onejka

    9 July 2015, 13:01

    smutne, pełne dylematów, jak to miłość

  • nicola-57

    7 July 2015, 08:48

    "Spokój ducha" - przekornie, a może nie...
    Nieważne jak boli, ważne, że miłość Jest. Pozdrawiam :)

  • Odys syn Laertesa

    5 July 2015, 15:04

    niech Ci pachnie :)

  • zapach_bzu

    5 July 2015, 14:57

    W moim klimacie :) Podoba mi się. A więc fisz.