Menu
Gildia Pióra na Patronite

po drugiej stronie milczenia

czasem sięgam pamięcią
dalej niż można pomyśleć
czuję pod opuszkami
twoje linie papilarne na poręczy

ciała nieznośną tęsknotę
przybijam łopatkami do ściany

czekam aż przyjdzie zmierzch
zakryje skrzydłami blizny
ocali przed wiatrem zwątpienia
to światło
co w mroku w nas klęczy

137 611 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!