Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kolory sine człowieka

czasem na drzwiach pisze
nie dotykać!
by pamięcią o się nie sparzyć

by znów za późno nie pukać
gdy rozbestwione światłocienie
liżą granat nocy

wtedy po lędźwiach chodzą wspomnienia
jak myśli we mnie o tobie
czerwonym rozpisywane

my znów milczeniem, nim zaśniemy
w odosobnionym zmysły rozżarzone
po liniach papilarnych goreją

ta nieobecność ma zimne dłonie
(12.10.2011)

53 627 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Akte

    17 October 2011, 22:29

    Dziękuję kochani i pozdrawiam ciepło :)

  • giulietka

    17 October 2011, 20:55

    Pięknie mi dźwięczy tęsknota w ostatnim wersie...

  • Voyage

    17 October 2011, 13:47

    Piękny wiersz, zabiorę sobie ..;)