Menu
Gildia Pióra na Patronite

Błazen

Czasem czuje się jak błazen..
Chodzę po świecie, po dworze wielkich ludzi,
Wypowiadam radosne słowa. Ulgę i ukojenie.
Umniejszam wartość. Wzbogacam życie.
Słucham i wiem. Wszystkie brudne sekrety.
Dzięki mnie uśmiechasz się. Puste szczęście.
Głośno przeczę rzeczywistości. Jak dzwon.
Wstaje i gram. Absurd, miłość i magię.
To co proste jest mechanizmem cudu.
Chadzam i walczę z życiem, dla Ciebie.
Politowanie. Uśmiech i przejście dalej.

Tyle warty błazen, który łzami łata dziury Twojego wszechświata.

Chwile uwagi, Powiew serca. Kubeł zimnej wody.

Toż to błazen co chadza co dzień po tym dworze.

Znasz go, mijasz go, znasz jego pieśni, zalewasz nim smutek.

Toż to błazen, który ma zadanie być wiernym krzywej rzeczywistości.

Toż to ja dla Ciebie. Cierniem złudzeń otoczony.

976 wyświetleń
13 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!