Menu
Gildia Pióra na Patronite

czas

Czas biegnie do przodu i tak być musi
A wraz z nim tonę w przepaści coraz głębszej.
Lecz siła wewnętrzna karze mi wracać
przecież jesteś silna. -głos podpowiada.
musisz warto, bo życie to dar.

Czy czas coś zmieni zapytam go czy odpowie raczej nie
nie zna odpowiedzi.
Chcę zawrócić lecz nie mogę przeszłość nie istnieje
Jest pustka wszystko minęło a on zaciera ślady.
Ogień wypala mnie coraz bardziej w przestrzeń lat unosi.
Chcę odmienić los choć na chwilę poczuć szczęścia smak

Ach ten czas
Kiedy płaczę osusza łzy kiedy tęsknię podaje nadzieję.
Ma dusza rozdarta na strzępy kto ją połata
połączy w całość każdy okruszek odnajdzie
Tylko czas mój przyjaciel. czy warto?
Sama już nie wiem...

27 425 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!