Menu
Gildia Pióra na Patronite

są drogi, na których daleko mi do ludzi

czasami zazdroszczę kamieniom
zatopionym na dnie mojej rzeki
które nie muszą nic wiedzieć
o falach nad nimi wzburzonych
czasami zapominam dlaczego
idę znowu ciemną doliną
modlę się wtedy na przekór
wszystkim słońca zachodom
niech wiatr oszczędzi bólu moim skrzydłom
zbyt długą ucieczką zmęczonym

137 924 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    1 July 2015, 10:55

    Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam serdecznie;)

  • 1 July 2015, 06:56

    Wszystko jest trudne, nim stanie się proste.
    Życzę ulgi Twoim skrzydłom.

  • finezja

    30 June 2015, 22:29

    Bardzo ładny. Pozdrawiam.

  • giulietka

    30 June 2015, 21:42

    Bardzo Wam dziękuję, jak zawsze rozjaśniacie to miejsce swoją obecnością.
    Dobrej nocy.

  • słoneczniki

    30 June 2015, 19:33

    Piękny

  • Malusia_035

    30 June 2015, 16:37

    po prostu piękny ,taka perełka zabieram do siebie :)

    Pozdrawiam Serdecznie :))

  • mill

    30 June 2015, 15:32

    ...śliczny wręcz ;)....

  • PainWithoutLove

    30 June 2015, 09:23

    Piękny wiersz :)