Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sposób na tą, która kurczowo trzyma się wielokropka

Czasami trzymasz mi rzęsy
by przyjrzeć się źrenicom,
w których wygrawerowano smutek.

Mówisz, to nieważne,
to część ciebie,
to dopełnienie -
pasywny przedmiot czynności (..)
a potem stawiasz dwie kropki,
jakby na złość,
zmieniając wyraz twarzy.

Nie wiem kiedy łapię nowy wątek
i oczami śpiewam,
jak mi jest lekko.

146 998 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • giulietka

    31 August 2011, 15:19

    Hmm... tutaj nawet kilku kandydatów na adresatów wiersza bym znalazła;))

  • 31 August 2011, 11:38

    Uparciuch z nierównym sufitem ;)

  • 31 August 2011, 11:25

    Jedni kochają się w Bachu... inni w twórczości Twardowskiego. Gdyby każdy lubił to samo, świat nie byłby nic wart. Chociaż nie jestem przekonana, żeby teraz był wart cokolwiek.

  • danioł

    31 August 2011, 11:21

    przejżałem kilka wierszy tu
    jak na te to nawet b. ładna ta reszta

    szkoda, że nie lubię poezji
    mógłbym poczuć ją bardziej

  • 31 August 2011, 11:18

    :)

  • danioł

    31 August 2011, 11:17

    "Czasami trzymasz mi rzęsy
    by przyjrzeć się źrenicom," - to super

    reszta ładna