Menu
Gildia Pióra na Patronite

„Marzenie o najgorsze”

Czasami przychodzi do mojej głowy
„Zegarmistrz światła purpurowy”

I wtedy chciałbym zapytać się
Czy to jest tak jak we śnie?

Lecz wiem, że nikt nie odpowie
Bo żaden tu obecny tego nie wie

Nawet Ta, która się tym zajmuje
Mi nie odpowie, bo pracę swą szanuję

Nawet Ci, co ją podobno przeżyli
I podobno w tunelach błądzili

To, co Oni mogą wiedzieć
Jeśli nadal mogą tutaj siedzieć

„A kiedy przyjdzie także po mnie”
To bym chciał zasnąć na wieki we śnie

Takie jest moje za życia marzenie
Gdy już zakończę moje doczesne istnienie

66 687 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    19 May 2012, 20:57

    Wiem o tym droga Agnieszko. Miłego i spokojnego wieczoru życzę.

  • misiek45

    19 May 2012, 20:44

    'Twoja świeczka życia jeszcze nie wygasła,
    Zapamiętaj słowa ,nie spiesz się do światła'
    W tym wierszu odnalazłam dużo emocji.pozdrawiam serdecznie

  • M44G

    18 May 2012, 13:26

    To miłe Dorotko że tak uważasz. Droga Faustyno właśnie o tym mażę, by w spokoju i bez bólu to się odbyło. I Tobie też dziękuję, że podoba się. :)

  • eskimoska86

    18 May 2012, 11:36

    pierwsza myśl: wszechobecny spokój...

    podoba mi się:)