Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zmartwychwstanie...

Czasami nie wystarczy być blisko siebie
w świąteczne dni
nie wystarczy nawet szerzej otworzyć
swoje serce i portfel
w ten czas…

Czasami trzeba w znoju i w szarości dnia
być aniołem ciepłych barw
i nieść nadzieję, że podczas Zmartwychwstania
nigdy nie zabraknie rąk
by odsunąć ten głaz…

190 660 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Seneka 18

    8 April 2012, 10:58

    Twoja obecność dzisiaj...to takie duchowe śniadanie serc...w tym szczególnym dniu...
    Dziękuję.

  • 8 April 2012, 09:48

    "...nigdy nie zabraknie rąk
    by odsunąć ten głaz…"
    Piękny wiersz...

  • słoneczniki

    5 April 2012, 20:50

    kolejny raz czytam... i wciąż wracam do tych wersów...

  • giulietka

    5 April 2012, 15:21

    Czasami trzeba w znoju i w szarości dnia
    być aniołem barw...

    To zdanie jest Twoją najpiękniejszą i najkrótszą charakterystyką...
    Wiersz kradnę;)