Menu
Gildia Pióra na Patronite

nostalgia

czasami mi żal
chwil
tych straconych
nieprzeżytych

gdy słucham
Cohena

przychodzą myśli
że zgubiłem
cząstkę siebie
tam za rogiem
wśród okien bez szyb

słysząc wiatr
targający drzewami

jakaś łza
w oku się pojawia
widząc
pocałunek gorący
w parku na ławce
że nie ja
i ona

czekamy na zachód słońca
wtuleni w siebie

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Sheldonia

    16 September 2012, 14:14

    Piękny, bo bardzo smutny. Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam.

  • słoneczniki

    3 September 2012, 21:12

    Bardzo ciekawy wiersz...

  • giulietka

    27 August 2012, 22:13

    Musiałam zanucić... tutaj...
    http://www.youtube.com/watch?v=h9Otk9pInJ0

    Video h9Otk9pInJ0
  • Elizabetta

    26 August 2012, 15:56

    Tęskny, romantyczny wiersz, z Cohenem w tle, magia po prostu:)

  • misiek45

    26 August 2012, 14:03

    Piękny wiersz z nutką nostalgii-pozdrawiam

  • Władysław Andrzej

    26 August 2012, 10:53

    Ciekawy wiersz

    Ja tęż czekam na zachód słońca

  • Gaia

    25 August 2012, 23:23

    Poruszyły mnie Twoje wersy. Trudno sobie wybaczyć coś, co się nie zdarzyło. Zostaje tylko nostalgia za czymś niemożliwym lub straconym..
    Piękny wiersz. Gratuluję.