Menu
Gildia Pióra na Patronite

Modlitwa

Czasami błądzę
i nie wiem dokąd zmierza życie me.
Czy wciąż jestem?
Czy już nie ma mnie?
Dokąd udać się mam?
Czy jest jeszcze ktoś?
Czy znowu zostałem sam?

Powiedz Boże,
czy na przekór wszystkiemu
z całych sił żyć,
niezwyczajnie być?

Nabieram powietrza w płuca
i z całą mocą proszę:
nie pozwól bym stał się taki jak oni
mój Boże!

722 wyświetlenia
13 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!