Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czarny Rycerz na Czarnym Rumaku

Czarny Rycerz na Czarnym Rumaku
Ogień ma w oczach, niezgasłe pewności!
Choć sam bywa w ciemności i radości braku
Potrafi zabijać w imię swej jasności!

Bo za swą nadzieję do piekła zejść może
I nie zabierzesz mu tego, czego serce pragnie
Mówią do niego "czym jesteś, potworze?"
Lecz żaden z pytających imion tych nie zgadnie!

Bo on jest potęgą, siłą nienawistną!
Krew chłepcze raźno, śmiejąc się upiornie!
Wkłada wciąż siebie w swoją pieśń zawistną
Unosi swe skrzydła dumnie, niepokornie

Nie próbuj zapomnieć jego ócz wyrazu
Ni ognia, co płonie, by palić wszechświaty!
Czy lękasz się swojej rozpusty zakazów?
I boisz się wyłamać swe żałosne kraty?!

Brak ci Jego siły, Czarnego Rycerza
Wojownika Ciemności, siły nad ludzkością!
Kto ujrzał jego moc- nie zawsze dowierza
Swoim własnym bogom, swym nieomylnościom...!

13 975 wyświetleń
199 tekstów
55 obserwujących
  • Archangel_Marco

    29 April 2012, 18:28

    Ano, z Piekła. Możliwe.

  • misiek45

    29 April 2012, 05:59

    widzę ze wiersz też z piekła rodem.pozdrawiam

  • Rikitikitawi

    29 April 2012, 01:20

    Nie tylko moja, bo każdego czytelnika...:)

  • Archangel_Marco

    29 April 2012, 01:19

    Ano, to Twoja sprawa. ;)

  • Rikitikitawi

    29 April 2012, 01:07

    Też się umiem czepać, ale minów nie stawiam i tak...
    W trzeciej linijce wypadłem z rytmu... nie czytam dalej...
    pozdro:)