Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dźwięk Odnóży Pająków

Czarne skrzydła trzepoczące
dźwiękiem odnóży pająków ...
W ciemnym lesie, tam gdzie błądzę,
z trwogą dziecka wciąż się błąkam ...

Chłopiec uciekł nocą z domu
przed złą szczęką serce chcącą
pogryźć podle bez powodu,
lecz nie zdążył zanim słońce

wstało blaskiem żaru ognia,
łzy wylało z serca zgonu,
bo widziało hordy podłych
żywych trupów na około ...

Nastał ranek, sen się skończył,
tysiąc mil od złego domu,
ale skrzydła trzepoczące
wciąż pająków dźwiękiem są tu.

70 826 wyświetleń
1129 tekstów
9 obserwujących
  • Michaelowa

    25 December 2018, 06:46

    Mrocznikowy wiersz