Menu
Gildia Pióra na Patronite

*** Kołysanka ***

Czarna ta nocka
Ale ma złote oczka
I złotą buzię ma
Lecz bardzo boi się dnia .

Gdy zamykacie oczka
Czarna nocka przychodzi i słucha
Jak pulsują strumyki ,jak tykają budziki
I jak wietrzyk łagodnie dmucha .

Spójrz kot wlazł na komin
Pięknie się nocce ukłonił
I sowa podfrunęła cichutko
By jej już nie było tak smutno .

Dzieci światła więc zgaście
Czarnej nocki nie straszcie
Niechaj po ciemku sobie spaceruje
I pięknymi snami was obdaruje .

~~dla Kacperka i Konradka - mama ~~

7285 wyświetleń
60 tekstów
51 obserwujących
  • Demonekpaulinka

    10 September 2010, 23:18

    Cudownie piękna kołysanka! Szczególnie zachwycił mnie wers z sową... :))

  • awatar

    10 September 2010, 19:08

    bardzo ładna kołysanka, pozdrawiam

  • izula31

    10 September 2010, 11:32

    :) dziękuje

  • Seneka 18

    10 September 2010, 11:30

    Masz bardzo piękną duszę...