Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poker uczuć

Co zrobiliśmy z ta miłością
Która miała być radością
A stała się grą ?

Najpierw szachy
Matematyczne ważenie
Zysków i strat
Każdy ruch asekurowany
Inna figurą wciągniętą do gry

A gdy szachy
Przestały się opłacać
Przeszliśmy w hazard

Gramy w pokorera
Każdy ma kamienią twarz
Albo minę przeciwną do kart
A na stole karykatura uczuć
Zetony kupione za duszę

Wygrana "miłość"
Jest bezdomna
Sprzedaliśmy serce
Jej mieszkanie

Miłość odchodzi
Szukając domu
A my wracamy do gry

Jak hazardzista
Powtarzamy sobie
Że gdy wygramy
Z nawiązką
Pokryjemy straty

A długi rosną
Z każdym rozdaniem
Bez względu na wynik
Tej oszukańczej gry

https://www.youtube.com/watch?v=6C5qFD7jenE

103 387 wyświetleń
1203 teksty
141 obserwujących
  • szpiek

    31 August 2015, 18:27

    Nie ma za co.
    Pozdrawiam ;-)

  • nicola-57

    31 August 2015, 18:24

    :) może to była zbyt surowa ocena..., czytałam kolejny raz... i
    bdb

    przepraszam.

  • szpiek

    31 August 2015, 18:08

    Czemu nie bdb ?
    Bo chciałbym na przyszłość się poprawić.

  • nicola-57

    31 August 2015, 12:40

    db, za.

  • szpiek

    31 August 2015, 09:15

    Więc Twoim zdaniem o czym ?