Menu
Gildia Pióra na Patronite

Co to za smutna twarzyczka jest w oknie?
Czemu jak szyba z zewnątrz w tym deszczu moknie?
Pijąc kolejny cierpki smak wina,
Krzywi się myśląc: świata już nie ma.
Mój świat się zakończył dla niego, dla nas,
Bo taka głupota, taki ambaras...
Gdyby on wiedział o co tu chodzi,
to rzekłby: "myśleć tak się nie godzi".
Bo takie smutki i przejmowanie,
To jest zadanie dla głupich panien.

18 293 wyświetlenia
220 tekstów
38 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!