Menu
Gildia Pióra na Patronite

Muśnięciem skrzydeł jest tylko chwila...

Coś przeszło obok,
skrzydłami musnęło.
Wplotło się w słowo
i cicho zniknęło.

Przez chwilę ta bliskość
pustkę oddaliła.
Oddałabym wszystko,
by nie odchodziła…

Oddałabym życie,
by zatrzymać to drżenie.
Tupię, płaczę i krzyczę,
robi się ciemniej…

Coś poruszyło powietrze
i szeptem przeszło.
Było nowe i takie pierwsze.
Błagałam. Ale… Odeszło…

3241 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • Alfa Centauri

    4 February 2016, 19:39

    Michale, racje, z chwil składa się szczęście. Ale czasem są tak ulotne, że zdają się być wymysłem świadomości albo snem. A ja czekam i czekam, niech wróci i nie odchodzi. I ciągle jeszcze wierzę, że to możliwe. Cris, dziękuję, że zaglądasz do mnie. Pozdrawiam Was ciepło;)

  • Cris

    28 January 2016, 20:54

    Tak lekki do czytania...ciekawy...
    :)

  • silvershadow

    28 January 2016, 11:01

    "W życiu piękne są tylko chwile" ... ale z nich składa się szczęście.
    Jestem pewien, że jeszcze nie jeden raz powróci.
    Wiersz napisany z lekkością, co sprawia, że jest bardzo przyjemny w odbiorze.
    Pozdrawiam serdecznie!