Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zło

Coś mi tu śmiercią
Dzisiaj śmierdzi
I gorzkim żalem pachnie
I stare stęchłe powietrze
W nozdrzach czuję
I wspomnienia, nie wiem, czemu
Wszystkie od zapomnienia
Ratuję, choć dobrze mi teraz jest
Przecież tu, na Bożym Świecie.
Coś mi tu nie gra jednak,
Ale wiem jednak, co,
To tamte stare, powracające
ZŁO.

3375 wyświetleń
12 tekstów
0 obserwujących
  • 8 December 2015, 17:24

    taki pesymistyczny, w moim guście. Pozdrawiam