Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wolałbym ...

Co słychać w Naszej miłości?
Czy uczucie w niej gości?
Wolałbym by bywało
Lecz nie gościło

Bo goście jak goście
Jak ich poproszę
To przyjdą popiją
Zjedzą popalą

I pójdą w dal
W dal do siebie
W codzienną otchłań
Dlatego bym chciał

By uczucie było jak tubylec
Czasem go nie ma
Musi się powlec
Gdzieś bez celu

Lecz to tubylec
I wrócić musi
Bo coś do powrotu
Zawsze go skusi

Więc idealny układ taki
Uczucie w miłości
Powinno być
Jak wędrowne ptaki

http://www.youtube.com/watch?v=xsqTxMTZKZU

66 687 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    14 April 2013, 16:01

    Xavier Tak jak ja Ciebie Pozdrawiam Serdecznie.

  • M44G

    14 April 2013, 15:41

    Miło mi Agnieszko Dziękuję z piosenkę. Ciepłej Niedzieli

  • misiek45

    14 April 2013, 15:36

    Bardzo piękny wiersz choc lepiej by było gdyby uczucie uwiło sobie gniazdko i zostało na zawsze -pozdrawiam wiosennie :)
    Poszłam tropem Twojej piosenki i znalazłam też fajną:)

    http://www.youtube.com/watch?v=ouCUtHvVMkM

    Video ouCUtHvVMkM
  • M44G

    14 April 2013, 12:51

    A mi trudno przejść obok Twej łaskawej opinii Droga Dorotko. Miłej Niedzieli.

  • Incommodi

    14 April 2013, 12:50

    Niezwykle oryginalne przemyślenia. Bardzo mi się podoba ten wiersz, nie można koło niego przejść obojętnie. I te porównania.... :)