Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mniej więcej w XXI wieku

Coraz więcej słuchawek na uszach
Coraz mniej głów w kapeluszach
Coraz więcej guzików i przycisków
Coraz mniej szczerego dłoni uścisku

Coraz więcej dźwięków i melodii
Coraz mniej kontrolowanej melancholii
Coraz więcej dotykowych ekraników
Coraz mniej gestów i dotyków

Coraz więcej metalu i plastików
Coraz mniej drewna i bukiecików
Coraz więcej zmartwień i kredytów
Coraz mniej życzliwości i miłych słów

Coraz więcej zajęć za dnia i w nocy
Coraz mniej zainteresowania i pomocy
Coraz więcej gniewu, nerwów i złości
Coraz mniej uśmiechów, spokoju i miłości

http://www.youtube.com/watch?v=mOaIU0fdgyE&feature=related

66 687 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    6 June 2012, 18:37

    Tak Tak.

  • 6 June 2012, 17:58

    Przybyłam po komentarzu... i nasunęła mi się (po przeczytaniu) myśl jednego z użytkowników:
    Ibook, Ipod, Ipad, Iphone, tylko I'm coraz mniej...

  • M44G

    4 June 2012, 19:29

    Też bym tego chciał.

  • 4 June 2012, 19:27

    Oby więcej było takich poematów... :)

  • M44G

    4 June 2012, 19:14

    Miło mi Martyno. Pozdrawiam.

  • 4 June 2012, 19:12

    Super napisane :)

  • M44G

    3 June 2012, 20:47

    Też Ciebie Pozdrawiam Serdecznie.

    Bardzo chętnie bym się na nim wzorował. Gdybym w ogolę go znał. Myślę że wystarczającej odpowiedzi udzieliłem.

  • słoneczniki

    31 May 2012, 19:35

    Tobie również - by nie zabrakło w nim uczucia, magii i szczęścia :)

  • M44G

    31 May 2012, 19:30

    Prawdę powiadasz Droga Joanno. Miłego wieczorku życzę.

  • słoneczniki

    31 May 2012, 19:28

    Prawda, która porusza.
    Prawda, której czasem nie chcemy widzieć, zastanawiać się nad nią.
    Prawda, którą uświadamiamy sobie często za późno...