Menu
Gildia Pióra na Patronite

okruchy dla gołębi

co myślisz
gdy widzisz mą twarz
co widzisz
w lustrze mych oczu
czy lata
a może stracone złudzenia ?

staruszek na ławce
karmi gołębie
na skraju parku

co słyszysz
gdy mówię o miłości
czy słowa
a może bełkot
nie spełnionych nadziei ?

staruszka o lasce
wolno zmierza na cmentarz
by sypnąć okruchy
gołębiom które on karmił

co pomyślisz
nad moim stojąc grobem ?

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • zugimihau

    25 February 2012, 00:32

    ..a ja uderze w ten deseń.;]

  • 25 February 2012, 00:27

    dzięki za miłe słowa :)

    ~Leeni cała przyjemność po mojej stronie :)

  • Leeni

    25 February 2012, 00:25

    Świetne.. Bardzo mi się podoba.
    Pozwól, że ze sobą zabiorę :)

  • zugimihau

    25 February 2012, 00:21

    idealne. dosadne. dające do myślenia. inspirujące.