Menu
Gildia Pióra na Patronite

życie

Co mogę powiedzieć?
Życie jest jak...
Jak pies.
Dobry przyjaciel, który czasem nam ucieka...
I chodź zawsze wraca...
Nie jest już taki jak kiedyś.
Podczas jego nieobecności
Coś się zmienia.
W nim, w nas...
Ale życie jest rzeczą,
(czy osobą
nie wiem),
która mimo wszystko jest dla nas najważniejsza.
Nieważne, że czasem gryzie
Raniąc nas.
Bo nawet najgorszego psa,
można pokochać...

28 498 wyświetleń
251 tekstów
11 obserwujących
  • obca...**

    29 November 2011, 20:16

    Dziękuję ;)
    Napisałam go właśnie dzięki swoim przemyśleniom ...

  • Zwierz

    29 November 2011, 19:53

    bardzo ładny.
    jest w tym wierszu coś niezwykłego.
    mnie osobiście skłonił do przemyśleń nad własnym życiem.