Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bez Ciebie

Co mi pozostało?
Opustoszony umysł, bezwładne ciało?
Serce już dawno skruszone w pył,
Może byłoby inaczej, gdybyś tu był?
Jednak jedno wiem, że dobrze zrobiłam,
Że tamtego dnia już na zawsze Cię opuściłam.
Wiem, zostały mi wspomnienia,
Jednak nie ma Cię już w mych marzeniach.
Nie planuję przyszłości i nie wiążę jej z Twą osobą,
Wolę żyć ot tak, sama ze sobą.
Choć czasem ból samotności doskwiera mi,
To wiem, że tego chcę, bez Ciebie lepsze są me dni.
Nocami wraca do mnie kilka myśli,
Zdarza się też, że mi się od czasu do czasu przyśnisz.
Nie żałuję tej decyzji, nie była pochopna,
Po tych dwóch latach, zdałam sobie sprawę, że była dobra.

668 wyświetleń
10 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!