Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odmieniona.

Co byś zrobiła, gdybym przyszła odmieniona?
W jasnej sukience, rzęsie zwiniętej w kokieteryjnym geście,
śladem czerwieni na wargach i lekkich pantofelkach stworzonych do tańca.
Co byś czuła i ile mi siebie dała?
Czy byś się zorientowała, że to nie Twoja Dama?
Może...
Taka właśnie mnie wyśniłaś i serce w mych dłoniach z ochotą złożyła?
Nie wiem.
Szarym płaszczem swe ciało i duszę okryłam, a od Ciebie murem się odgrodziłam.
Czasem...
W kroplach deszczu mi się przypomina odmieniona dziewczyna,

4345 wyświetleń
25 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!