Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ciszy, spokoju i ukojenia,
Szaleństwa, czaru i zapomnienia,
Wszystkich drobiazgów nazwanych życiem
Tego, co czeka wciąż na odkrycie.
Bólu, niewiedzy i samotności,
Uśmiechu, wdzięku, serca radości,
Każda sekunda oczekiwania
I jeszcze coś, co czeka nazwania.
Czułego gestu, ciepłego słowa,
Niech płynie lekko nasza rozmowa.
Ciszy, spokoju i samotności,
Wedle potrzeby także radości.
Już sama nie wiem czego Ci trzeba,
Chciałam być Twoim kawałkiem nieba.
A może wolisz na niebie chmury…
Zaczynasz śmiechem, kończysz ponury.

/Joanna/

63 522 wyświetlenia
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    24 May 2013, 09:45

    Bardzo się cieszę, że trafiam w Wasze gusta. Dziękuję serdecznie.
    Pozdrawiam gorąco.

  • Gunia76

    24 May 2013, 07:51

    Niesamowity :)

  • M44G

    24 May 2013, 06:58

    Cudo.

  • Nutka67

    24 May 2013, 00:12

    Dziękuję Krysiu, cieszę się, że się spodobał.
    Dobranoc.

  • krysta

    24 May 2013, 00:09

    śliczny wiersz...
    pozdrawiam :)